Mediació i conflictes urbans

Mercè Zegrí. Mediación y conflictos urbanos. Análisis de experiencias de mediación en espacios públicos con jóvenes, comunidades de vecinos y comercios. Barcelona, Editorial Icaria, 2014.

En aquest treball s’analitzen intervencions de mediació comunitària sobre conflictes que han estat significatius d’aquests últims anys, amb la finalitat d’aportar elements per a la seva comprensió, i facilitar eines d’intervenció local per a la millora de la convivència urbana, les relacions humanes i socials i, en definitiva, per aprofundir en la democratització i qualitat de vida de les nostres ciutats. La perspectiva transformativa amb què els conflictes comunitaris han estat abordats permet desgranar-los, per donar llum sobre les seves diferents causes, obrint escenaris d’oportunitat que interpel·len a tots els agents implicats -siguin veïns/es, comerciants, organitzacions o administracions públiques-, convidant-los a dialogar i a replantejar qüestions de fons que enterboleixen la convivència.

Mercè Zegrí és llicenciada en antropologia per la Universitat de Barcelona i treballa a la Cooperativa Desenvolupament Comunitari SCCL , una entitat d’iniciativa social fundada pels ex-trabajadores/as de la Fundació Desenvolupament Comunitari com a projecte d’auto-ocupació . FDC treballa l’àmbit de les polítiques públiques. Entre les publicacions de la FDC destaquen : La mediació intercultural: un pont per al diàleg; Seminari d’investigació sobre convivència Veïnal en barris receptors d’ immigració; Diversitat cultural i Globalització: nous Reptes per al Moviment associatiu.

Leave a Reply