Es complauen a convidar-vos a la presentació del llibre:
Castells, immigració i concurs
5è Simposi Casteller
Que tindrà lloc dimecres 19 d’octubre, a les 7 del vespre, a la Sala d’actes de l’Institut d’Estudis Vallencs (carrer Jaume Huguet, 1. Valls)
Anirà a càrrec del periodista de RAC1 Benet Iñigo. També introduirà el projecte A Valls, castells, de l’Escola Baltasar Segú de Valls, guardonat amb el tercer premi mSchools App Awards 2016.
Aquesta presentació del llibre s’inclou dins dels actes previs del 6è Simposi Casteller, on enguany es debatrà les durades de les actuacions castelleres. Serà el proper dissabte 22 d’octubre a l’antic convent del Carme #SantaUrsulaValls
► També s’analitza l’impacte econòmic i social dels equipaments culturals
► Les places de Barcelona, la Bisbal, Tarragona i Vilafranca; les universitats Rovira i Virgili, i Manresa; i les experiències del Museu Guggenheim, Fira Tàrrega i el Raval, presents al Simposi
►Show cooking inaugural a càrrec de l’equip del paleontòleg Eudald Carbonell a les 9 h del matí, seguit d’un esmorzar popular de forquilla
►El vis a vis entre els caps de colla, cloenda a l’hora del vermut
El 6è Simposi Casteller, al voltant de la diada de Santa Úrsula a la ciutat de Valls, debat enguany les durades de les actuacions castelleres i l’impacte econòmic i social derivats dels equipaments culturals. La jornada es realitza dissabte 22 d’octubre a l’antic Convent del Carme, al barri antic.
El debat sobre la durada de les actuacions ve precedit d’un seguit de mesures portades a terme per facilitar l’accés de les colles a les places en les diades més multitudinàries en localitats com Vilafranca del Penedès, Valls o Barcelona, així com per escurçar-ne la durada també a la capital del Penedès o a Tarragona. Es posa damunt la taula el nombre idoni de colles en cada jornada. Hi participen Francesc Fabregat, cap de cultura popular a l’Ajuntament de Barcelona; Salvador Ferré, de l’organització de la diada de la Bisbal del Penedès; Ricard Rafecas, director del setmanari El 3 de Vuit, de Vilafranca del Penedès; Joan Sala, exCap de Colla i exPresident dels Xiquets de Tarragona; i Bienve Moya, gestor cultural i Premi Nacional de Cultura, procedent de Vilanova i la Geltrú.
L’impacte econòmic i social dels equipaments i programes culturals s’aborda a partir dels treballs que la Generalitat, la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Valls i la Coordinadora de Colles Castelleres impulsen i realitzen a la capital de l’Alt Camp per bastir el nou Museu Casteller de Catalunya, amb disseny arquitectònic de Dani Freixes, de Varis Arquitectes, i amb projecte museogràfic de l’escenògraf i museògraf Ignasi Cristià. Aquesta taula compta amb experiències d’altres ciutats vinculades a la construcció de nous edificis culturals i turístics així com al desenvolupament de projectes concrets, alguns dels quals amb clara vocació de projecció internacional.
S’hi aborden casos com el Museu Guggenheim de Bilbao, la Fira de teatre al carrer de Tàrrega, el barri del Raval de Barcelona, al costat de les anàlisis universitàries que hi aporten la Universitat Rovira i Virgili o la Fundació Universitària del Bages, representades respectivament per Marta Gemma Nel·lo, degana de la Facultat de Turisme i Geografia, i Marc Bernadich, especialista en estudis d’impacte econòmic d’esdeveniments culturals. Els acompanyen Lluís Cabrera, president de la Fundació Taller de Músics, Barcelona; Andoni Iturbe Amorebieta, jefe del Servicio de Patrimonio Cultural del Departamento de Cultura y Euskera (Diputación Foral de Bizkaia); i Pau Llacuna, director executiu de FiraTàrrega de 1998 a 2014.
El 6è Simposi Casteller, moderat per la gestora cultural vilafranquina Foix Huguet i la periodista tarragonina Cinta Olivan, compta amb una obertura gastronòmica que vincula cuina i castells, amb un show cooking i un esmorzar popular, així com amb una cloenda protagonitzada pel debat entre els caps de colla de la Joves i la Vella dels Xiquets de Valls, moderats pel director de la Revista Castells, Santi Terraza, al llarg d’un vermut tertúlia.
No és necessària inscripció prèvia
Gaudeix del programa complet:
http://www.valls.cat/files/santa_ursula/programa_santa_ursula_2016.pdf
http://www.circdelacultura.com/especial/316/fira-de-santa-ursula-valls