Acte de record i homenatge a Joaquim Pecanins i Fàbregas

Joaquim Pecanins i FàbregasJoaquim Pecanins i Fàbregas (Prats de Lluçanès, 2 de maig del 1883 – Banyoles, 23 de gener del 1948) va ser un músic que es dedicà principalment a la direcció coral, la pedagogia i la composició. Músic polièdric, interessat no tan sols per la música anomenada culta i amb bona formació musical clàssica, sinó també amb una gran interès per la música popular i per l’ensenyament musical més modern i innovador.

Des de 1920 la seva activitat musical i pedagògica es va desenvolupar a Terrassa, on hi va viure fins a 1936, moment en què, amb motiu dels esdeveniments polítics, es va traslladar a Banyoles, on va continuar la seva tasca musical docent fins que va morir a 1948.

Aquesta important labor de recuperació del folklore i de la nostre música popular va anar unida a la publicació de diversos articles divulgatius de la identitat catalana a través de la seva música i de la llengua, la qual ell ensenyava a través de les cançons.

Sense anar més lluny, una de les nadales més interpretades a l’actualitat és la que coneixem amb el nom de “Fum, fum, fum”, una cançó que, com moltes d’altres de la mateixa tipologia, se’n desconeix l’origen, però de la qual els veïns de Prats de Lluçanès presumien de ser-ne una mica el bressol ja que aquesta cançó formava part del recull que el 1904 presentà el músic i pedagog Joaquim Pecanins a la primera edició de la Festa de la música catalana.

L’acte de record i homenatge consistirà en una passejada per Prats de Lluçanès (poble natal del músic) a càrrec de Roser Reixach, i d’una xerrada concert a càrrec de Glòria Ballús, amb la participació de la coral Lluçaveus.

Data: Dissabte 29 de setembre de 2018 a les 11h

Lloc: Cal Bach. Passeig del Lluçanès s/n. Prats de Lluçanès

Organitza: Ajuntament de Prats de Lluçanès

Deixa un comentari