La tradició terrissera de Breda

Dins el marc de la Fira de l’Olla 2021 de Breda, el proper diumenge 10 d’octubre tindrà lloc la presentació de la monografia “La tradició terrissera de Breda (s. XV-XX). Terrers, obradors, forns, elaboració i vocabulari”, edició de la recerca realitzada per la geòloga Anna Anglisano i l’historiador Jordi Goñi, guanyadora de la Beca de Recerca de la Selva que convoca anualment el Centre d’Estudis Selvatans i el Consell Comarcal de la Selva. Publicat dins la col·lecció Estudis i Textos que edita el Centre d’Estudis Selvatans, està prologat per Jordi Tura, director del Museu Etnològic del Montseny.

“La tradició terrissera de Breda” és un treball d’aproximació a la història de la terrissa de Breda que recull la història des dels seus inicis fins a l’època de major esplendor al segle XIX i aborda els canvis succeïts en el segle XX. Estudia el procés tradicional de la producció terrissera i aporta un interessant vocabulari sobre la matèria. És una obra que té la voluntat de presentar de manera integral el fenomen terrisser i constitueix una molt bona contribució a la divulgació del patrimoni bredenc.

LLOC: Plaça de la Vila de Breda (Selva)

DATA: Diumenge 10 d’octubre a les 5 de la tarda

ORGANITZA: Ajuntament de Breda

Deixa un comentari