El Càntir del Drac de Breda

El proper dissabte 14 d’octubre a les 11 del matí tindrà lloc la inauguració de l’exposició “El Càntir del Drac de Breda” comissariada per Pere Esteve i Masó , Jordi Goñi i Sarsanach i Yago Pons i Mundet

El càntir del Drac va ser una peça de ceràmica decorativa que va donar renom a la vila de Breda durant bona part del segle XX. Començat a fer a partir dels anys quaranta el seu creador, en Joan Bagué i Saurí (1883-1964), va idear-lo basant-se en els “càntirs modernistes” que aleshores es feien a la Bisbal d’Emprodà. Abandonada la seva producció a finals de segle passat, aquesta exposició vol recuperar de l’oblit aquest tipus de cànitr i ser un homentage a tots els terrissers bredencs, veritables artistes que varen fer-ne.

L’exposició es podrà visitar al Centre Cultural Els Forns de Breda del 7 d’octubre al 26 de novembre

Deixa un comentari