Deu elements de les Gavarres, declarats zona d'interès etnològic

El passat 8 de setembre va aparèixer publicat al Diari Oficial de la Generalitat l’acord de govern pel qual es declaraven béns culturals d’interès nacional, en la categoria de zona d’interès etnològic, deu conjunts de béns immobles situats al massís de les Gavarres (Baix Empordà – Gironès): el Molí d’en Frigola (al municipi de Cruïlles, Monells i St. Sadurní de l’Heura), el Molí del Mas Xifra de Vall, el Molí de Canyadell (ambdós a Palamós), la rajoleria de Can Frigola, el forn de calç gran de Fonteta (ambdós al municipi de Forallac), els pous de glaç de la Font d’en Salomó (la Bisbal), el sistema hidràulic de Can Vilallonga (Cassà de la Selva) i les mines “Niño Jesús” i “Victoria Esperanza” de Celrà. La selecció d’aquests deu elements respon un criteri de representativitat de les activitats econòmiques tradicionals més significatives del massís, i a la voluntat de posar de relleu el patrimoni cultural de les Gavarres davant del patrimoni natural, ben conegut, curosament gestionat i àmpliament divulgat. Amb aquesta declaració ja són onze els béns culturals d’interès nacional en la categoria de zona d’interès etnològic declarats a Catalunya, junt amb el barri de les Adoberies de Vic. Vegeu més informació al respecte al web del Consorci de les Gavarres.

Deixa un comentari