L'esperit comarcal: cultura i identitat

Dins del cicle Testimonis: memòria d’un passat recent, Carrutxa organitza aquest dijous la conferència L’esperit comarcal: cultura i identitat.

Joaquim M. Masdeu recordarà de quina manera, a finals de la dècada de 1970, la identitat i la cultura van servir per forjar un projecte comunitari de territori després del llarg període de la dictadura franquista. En aquell moment, arreu del país es treballava en l’organització territorial des de diferents dimensions com ara els municipis, les comarques i les autonomies, entre d’altres.

En aquest context, al Baix Camp sorgí un moviment de dinamització territorial que entenia la comarca com la força dels pobles i demanava que aquesta planificació i organització territorial s’adeqüés a la realitat. Es tractava d’un moviment que reivindicava la participació popular en la construcció de la comarca amb la qual ens identifiquem políticament i cultural.

L’acte serà presentat per l’historiador Ferran Jové. Com la resta de les activitats del cicle, el testimoni serà enregistrat per tal que, com a document oral, ingressi als fons de l’Arxiu de Reus i pugui ser consultat en el futur per tal de conèixer millor la història de Reus i del Baix Camp a la segona meitat del segle XX.

El cicle Testimonis: memòria d’un passat recent forma part de les activitats de Carrutxa com a antena de l’Observatori per a la Recerca Etnològica de Catalunya, concretament dins del programa dels 5ns Tallers i Jornades de Memòria Oral 2012-2013.

Data: Dijous 8 de novembre

Hora: 2/4 de 8 del vespre

Lloc: Sala d’actes de l’Arxiu de Reus (c/ Sant Antoni M. Claret, 3).

Organitza: Carrutxa

Deixa un comentari