5a Mostra de Cinema Etnogràfic – Museu del Ter

L’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial, de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals  de la Generalitat de Catalunya, en estreta col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya, organitza per cinquè any consecutiu aquesta mostra amb caràcter multiseu, que combina filmacions amateurs antigues amb documentals i pel·lícules de ficció, tots sota el denominador comú de ser, d’una manera o altra, testimonis de formes de vida que es donen en la nostra societat. Alhora, la mostra també pretén il·lustrar com en les últimes dècades l’audiovisual ha penetrat en l’etnografia i vol posar de relleu com la recerca etnològica s’ha servit de l’audiovisual per documentar i explicar allò que ha investigat.

A Catalunya, les entitats que organitzen la Mostra són: Museu del Ter (Manlleu); Ecomuseu de les Valls d’Àneu (Esterri d’Àneu); Museu de la Mediterrània (Torroella de Montgrí); Museu de les Terres de l’Ebre (Amposta); Museu Comarcal de Cervera (Cervera); Museu de la Pesca (Palamós); Institut Català d’Antropologia i l’Institut Ramon Muntaner.

Consulteu el programa aquí

Deixa un comentari