Lo dia que els peixos han començat a pescar

Tret de sortida de la 5a Mostra de Cinema Etnogràfic organitzada des del Museu del Ter. Per aquesta sessió, el Museu del Ter compta amb la col·laboració del Cineclub Vic i Òmnium Osona. La Mostra s’inicia amb el passi del documental alguerès: Lo dia que els peixos han començat a pescar. De Giovanni Collu, Jordi Llorella i Ines Veiga. Any 2014, 50′.

Luciana Sari, cantant de l’Alguer dels anys 60, recorda el seu moment de glòria quan, durant una gira per Catalunya, va emocionar el públic amb les cançons alguereses, sons d’una llengua germana d’un poble, el català, que tenia restringit l’ús públic la seva llengua, a causa de les prohibicions de la dictadura franquista.

La ciutat de l’Alguer, al seu torn, ha de fer balanç de la pròpia memòria històrica, si es tenen en compte les inevitables transformacions que la modernitat comporta. Aquests canvis estan posant a prova la identitat d’una realitat cultural ben particular com és l’algueresa, i que porta als seus habitants a preguntar-se pel futur de possibilitat d’una minoria cultural catalana en un context d’economia turística globalitzada.

Presentació a càrrec de Jordi Llorella i Inés Veiga (directors) i Joan Elies Adell (representant de la Generalitat de Catalunya a l’Alguer)

Dia: Dimarts 22 de setembre de 2015 a les 22h

Lloc: Espai ETC (passeig de la Generalitat, 46. Vic)

Per a més informació: Museu del Ter. www.museudelter.cat – 938515176

Més informació sobre la 5a Mostra de Cinema Etnogràfic – Museu del Ter

Veure tràiler

Deixa un comentari