Cultura Popular del Moianès

Joan Amades va visitar Moià el gener de l’any 1936. Tenia una missió encomanada per l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya. L’esclat de la guerra permet comprendre que aquella feina encarregada no es materialitzés. Vint anys després, el 1956, Joan Amades torna a Moià i gaudeix d’un poble bolcat en la recuperació del Ball del Ciri.

Enguany se celebren els 125 anys de Joan Amades, el folklorista més prolífic de Catalunya. L’Associació Cultural Modilianum contribueix a l’efemèride programant una jornada d’estudi sobre la cultura popular al Moianès i amb una exposició en què podem identificar tota una generació de moianesos, talment com un viatge de seixanta anys enrere en el temps a la plaça Major.

La jornada està organitzada per l’Associació Cultural Modilianum, amb el suport de la Diputació de Barcelona, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Moià.

Programa:

A les 9.50h. Presentació de la Jornada d’Estudi

A les 10h. Joan Amades i el Moianès, a càrrec d’Antoni Serés

A les 10.45h. Pausa-cafè

A les 11.15h. Els balls populars de Moià i el P. Josep Teixidor, a càrrec de Glòria Ballús

A les 12h. Frederic Mompou i Castellterçol, a càrrec de Ramon Vilar

A les 13h, a la sala d’exposicions del Casal. Inauguració de l’exposició “Moià, 1956: tot un poble en la recuperació d’un ball”.

Data: Dissabte 24 d’octubre de 2015

Horaris exposició: Dissabtes, d’11 a 14h i de 18 a 20h i diumenges, d’11 a 14h.

Lloc: Can Carner. C/ de les joies, 11. 08180 Moià

Per a més informació: www.modilianum.org – modilianum@modilianum.org

Leave a Reply