Eines i feines dels oficis

PORTADA OFICIS PRESPECTIVAEl Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí presentarà el proper divendres 18 de març a les set de la tarda el llibre Eines i feines dels oficis de Llorenç Ferrer i Alòs.

Eines i feines dels oficis (Brau Edicions) recull tot el bagatge dels oficis artesanals, la majoria dels quals desapareguts a dia d’avui o supervivents anecdòtics en fires medievals i d’artesania. Llorenç Ferrer fa una extensa classificació i descripció dels oficis partint de les matèries primes de què se servien. La fusta i el ferro, evidentment, hi tenen preponderància, però també hi trobem els oficis del cànem, del cuir, del fang i la pedra, del vímet i la canya, de l’espart i la palma, del vidre, del coure i de la llana. La introducció del llibre serveix per contextualitzar històricament els artesans i les seves divisions gremials fins a la desaparició, durant el segle XIX, dels gremis i l’extinció gradual dels artesans al segle XX.

Deixa un comentari