A bodes em convides: el casament barroc a pagès

Casa Gran del Santuari del Miracle (Solsonès)
Inauguració: dissabte 23 de novembre, a dos quarts de vuit del vespre

Exposició resultant del projecte “Col·leccionar passions”, realitzat pel Centre d’Estudis Lacetans com antena al territori de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial. La primera part d’aquest projecte va consistir en la catalogació dels elements que conformen la important col·lecció particular d’en Màrius Codina, situada al molí de Cal Balaguer de Torà, un molí d’oli del comú amb origen al s. XVIII. Una de les parts més importants de la col·lecció, tant per volum com per la seva singularitat i/o antiguitat, són els elements tèxtils, els quals abasten des del segle XVIII fins a mitjan segle XX. La col·lecció també consta d’un gran nombre d’objectes i materials històrics i d’etnologia, des d’eines a vestits, de vaixelles a elements d’ús quotidià, de mobles a espais sencers. El Centre d’Estudis Lacetans va  creure escaient dedicar la segona part, que consisteix en el muntatge d’una exposició amb els elements més característics de la col·lecció inventariada, al tema de l’amor i el casament a pagès en època barroca, amb pinzellades del segle XIX fins principis del segle XX.

El tema de l’exposició és poc conegut i estudiat al Solsonès, malgrat ser una comarca eminentment agrícola on encara es conserva en el record dels més grans com es vivia l’amor i el casament a pagès.

L’exposició A bodes em convides. El casament barroc a pagès, ha comptat també amb la col·laboració de l’Ajuntament de Riner i el suport d’institucions, com la Diputació de Lleida, el Museu D. i C. de Solsona i el Santuari del Miracle, així com de diversos particulars.

La mostra es podrà visitar a la  amb visites concertades als següents telèfons: 683 65 90 50 / 646 63 36 46 / 600 33 58 47

Deixa un comentari