Projecció del documental "Els masos d'en Robert"

Lloc: Cinema Montgrí, Torroella de Montgrí

Data: Dissabte 3 de Novembre, a les 18:30h

Més informació: www.museudelamediterrania.cat

A inicis del segle XX el Marquès de Robert és el propietari de varis masos a la plana, entre els nuclis de Torroella de Montgrí i l’Estartit (Torre Bagura, Mas Cassà, Mas Ral, la Galera i Mas Boixò). L’any 1912, ara fa 100 anys, inicia un procés de reestructuració d’aquests que comportarà la construcció de vuit masos nous, coneguts com els masos nous d’en Robert. Aquesta actuació serà una de les darreres grans transformacions agrícoles, socials i arquitectòniques de la plana.

El documental “Els masos d’en Robert” de Jordi Bellapart és un recull de records i vivències de la història de la construcció d’aquests vuit masos i de les families que hi han viscut. Un documental que recupera la memòria oral del món rural de la plana del Baix Ter.
En la realització del documental hi ha intervingut el Museu de la Mediterrània i l’Associació de Masos de Torroella i l’Estartit.

2 respostes a “Projecció del documental "Els masos d'en Robert"

  1. Podriem aconseguir una còpia del documental Els Masos de’n Robert del Sr. Jordi Bellapart?.
    Molt agraït,

    Manel Anoro

  2. Benvolgut Sr. Anoro els documentals que realitza en Jordi Bellapart no es comercialitzen. Si vostè vol el documental per visionar-lo li informem que en tenim una còpia al Centre de Documentació del museu i el pot venir a consultar. Si vostè vol una còpia en propietat envií un correu al Museu de la Mediterrània (info@museudelamediterrania.cat) amb la seva petició i li enviarem a en Jordi Bellapart.

Deixa un comentari