Estampes rurals

Lloc: Museu de la Vida Rural. C. d’en Canós, 16, l’Espluga de Francolí
Data: divendres 4 de novembre de 2011, a les 19h
Informació: Museu de la Vida Rural. Tel. 977 870 576, info@museuvidarural.cat

Presentació d’aquest llibre de Ramon Casares, compendi d’escrits diversos en els què l’autor retrata figures, eines, feines, natura i paisatges del Vimbodí i rodalies de principis de la dècada de 1930. De professió mestre, és evident la voluntat pedagògica d’aquestes mirades sobre gent i territori, moltes vegades construïdes com a vertaderes lliçons, amb interpel·lacions als nois i noies als que anaven dirigides. Aquest conjunt d’escrits constitueix a dia d’avui un testimoni valuós per a conèixer més i millor la societat rural de fa cent anys. El llibre està il·lustrat amb dibuixos del pintor Joan Potau i Martell. Presentaran l’acte l’historiador i alcalde de Rocafort de Queralt Valentí Gual, el fill de l’autor, Francesc Casares, i el nét de l’il·lustrador, Josep Maria Potau.

Deixa un comentari