Gerres d'oli d'oliva

Conferència col·loqui a càrrec de M. Carme Queralt Tomás, conservadora d’etnologia del Museu de les Terres de l’Ebre, dins el tercer Cicle de conferències: “Patrimoni fora de vitrina”, que té per objectiu apropar al públic en general alguns dels nombrosos elements del patrimoni material que romanen als fons etnològic del Museu, fora de l’accés quotidià del públic. La conferència està dedicada a les grans gerres d’oli d’oliva, també anomenades tenalles, un atuell de tradició antiga i medieval, que encara avui es fa servir per emmagatzemar oli per a casa, en molt rebosts de les Terres de l’Ebre. A partir d’elles es parlarà dels molins i la tecnologia tradicionals per elaborar l’oli d’oliva, i també dels aliments, bé crus bé cuinats, que l’acompanyaven,  desats al rebost tradicional del territori, un costum sa que també perdura.

Data: 15 de maig del 2014, a les 19.30h

Lloc: Sala d’Actes del Museu de les Terres de l’Ebre.

Organitza: Antena del Coneixement de la URV, Museu de les Terres de l’Ebre, Ajuntament d’Amposta.

Més informació: www.museuterresebre.cat 977 702 954

Deixa un comentari